Spruitjesstampot met zoete puntpaprika en spekjes.

 

 

BEREIDINGSWIJZE.

Verhit een koekenpan met een scheutje bakboter of olie en voeg de spekjes toe. Bak de spekjes op laag tot middelhoog vuur zachtjes uit. Roer regelmatig om. Voeg als de spekjes goudbruin en uitgebakken zijn de puntpaprika toe en bak 1 minuut mee.

 

Kook ondertussen de aardappels en spruitjes in een ruime kookpan gaar. Giet af en zet de pan terug op laag vuur. Stamp de aardappels en spruitjes fijn. Voeg zoveel room toe om de stamppot smeuïg te maken — je hoeft dus misschien niet alle room te gebruiken.

Roer de uitgebakken spekjes en paprika en de geraspte kaas door de stamppot en warm door tot de kaas gesmolten is. Breng de stamppot verder op smaak met zout en peper uit de molen.

Bestrooi de stamppot voor serveren met het geroosterde amandelschaafsel.

INGREDIENTEN

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en grote exemplaren gehalveerd
  • 400 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 1 zoete puntpaprika, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  • 100 ml room (zie onderstaande tip)
  • 50 g belegen kaas, geraspt
  • 75 g amandelschaafsel, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan